Hills n' Pills - Delicious Nourriture cover

Hills n’ Pills – Delicious Nourriture

Gekte en energie

Hills n’ Pills is bepaald niet de eerste Franse band die lekker tegendraads is in de benadering van genres. In vier tracks en zestien minuten vliegen ze op de EP Delicious Nourriture alle kanten op en toch is het een eenheid. Maar ja, hoe moet je het noemen als je metal, punkattitude, funk, Oosterse melodielijnen, grunts, industrial metal bij elkaar gooit voor een fijne portie lawaai? Laten we het maar op metalfusion houden.

Het heeft wel wat overeenkomsten met de fraaie hoesafbeelding van Delicious Nourriture: wat eerst slechts een geometrische figuur lijkt, blijkt bij nadere bestudering wel degelijk iets voor te stellen. Mike Patton, Suicidal Tendencies, Serj Tankian (de zanglijnen in “This Thing”), Secret Chiefs 3, het zijn vooral dit soort sublieme gekken waar dit vijftal de inspiratie vandaan gehaald lijkt te hebben, met als enige regel dat de energie er met bakken tegelijk ingegooid moet worden.

Dat gebeurt dan ook. Opener “Decaled” begint met gewone zang en grunts die tegen elkaar in gebruld worden. De band heeft twee vocalisten, die elkaar steeds op deze manier uitdagen. Al snel wordt het ondersteund met een lekker hakkende riff. Halverwege wordt het een stuk funkier en gaat het tempo wat omlaag, om aan het slot weer de remmen los te gooien. In “Atchoum” varieert Salim Smili tussen raps en Arabische zanglijnen. “This Thing” kent een heerlijk vocaal begin en houdt dat vast in de gitaarriff. Bij afsluiter “Funky Shit” is het even schrikken met de elektronische beat aan het begin, maar al snel gaat ook hier het gas erop. In het refrein wordt er een lekker tegendraads gitaarakkoord ingegooid, waardoor het meteen iets eigens krijgt.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn twijfels heb of je dat op deze manier een heel album lang kunt doen, maar deze vier tracks van samen zestien minuten maken juist dat je eigenlijk nog wat meer van hetzelfde zou willen. Precies goed dus. Warm aanbevolen, deze EP!

Hills n’ Pills – Delicious Nourriture
(Tinphlo Records)

Hills n’ Pills website
Hills n’ Pills op Facebook
Hills n’ Pills op YouTube

Deze recensie en meer op Rockportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *