The Darkness - Last Of Our Kind cover

Jaarlijstje 2015

1. The Darkness – Last Of Our Kind
2. Mörglbl – Tea Time For Pünks
3. Our Oceans – Our Oceans

4. Revolution Saints – Revolution Saints
5. The Answer – Raise A Little Hell
6. Operation: Mindcrime – The Key
7. iamthemorning – From The House Of Arts
8. Lachy Doley Group – Conviction
9. JURA – River Songs
10. Umphrey’s McGee – The London Session

De oogst in de afdeling AOR was dit jaar buitengewoon mager en ook in de classic rock hield het niet over. Je merkt dat er in die genres veel muzikanten zijn die aan hun laatste kunstje toe zijn. Wel kwam er bovengemiddeld veel leuke blues en roots voorbij – waarvan ook veel van Europese bodem. 2015 is voor mij ook het jaar waarin ik definitief afscheid neem van Queensrÿche en Geoff Tate volg.

De eerste zeven plekken in het lijstje waren niet zo lastig. De laatste drie des te meer. Daarvoor vielen op het nippertje nog af fijne platen van vaderlandse bodem zoals die van Voltage, Mojo Man en Black Bottle Riot, van oude bekenden als Joe Bonamassa, Warren Haynes, Flying Colors en Popa Chubby of verrassende toch-al-niet-helemaal-nieuw-meer acts als Mahalia Barnes & The Soul Mates, Jackson Firebird en Cotton Belly’s. Ze hadden allemaal op de achtste, negende of tiende plaats kunnen staan.

Lijstjes zijn zinloos maar altijd weer leuk. Voel je vrij om je eigen lijstje in een reactie te plempen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *