Stevie Ray Vaughan & Johnny Copeland – Tin Pan Alley

Messi bij het voetbal en Ronnie O’Sullivan bij het snooker worden wel omschreven als natuurlijke spelers, spelers die dingen vanzelf lijken te kunnen waar anderen het nooit onder de knie zullen krijgen. In de blues was Stevie Ray Vaughan de natuurlijke speler. Ongetwijfeld zal er ook bij hem heel veel oefening aan ten grondslag liggen, maar dat het begon met een enorme portie puur talent zie je in elke video.

Deze video is afkomstig van Live At Montreux 1985, dat ook als Live At Montreux 1982 & 1985 op cd verschenen is.

In 1982 was het optreden overigens geen succes, mede omdat de band – als eerste act zonder platencontract – geboekt was op een avond die verder akoestisch en folky was. Drie jaar later was het publiek al vertrouwd met Stevie Ray Vaughan en een stuk enthousiaster. Wie in 1982 wèl enthousiast was, was David Bowie. Hij sprak hem aan – inderdaad voor Let’s Dance, het album waarmee Stevie Ray Vaughan bij het grote publiek bekend werd. Een ongemakkelijke avond werd zo alsnog de doorbraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *