Graham Bonnet Band – The Mirror Lies

Er zijn nogal wat muzikanten die in hun carrière nogal ehm… lastig om mee om te gaan zijn. Iemand die in een paar jaar tijd een zeer veelbelovende carrière om zeep wist te helpen is Graham Bonnet. In Rainbow was hij goed voor één (prima) cd, Down To Earth, maar was het na één tour bekeken, vervolgens maakte hij met de Michael Schenker Group een van hun beste albums, Assault Attack, maar presteerde hij het om na slechts één optreden ontslagen te worden.

Daarna had hij nog een eigen band, Alcatrazz – eerst met Yngwie J. Malmsteen als gitarist, later met Steve Vai – en wist hij zowaar nog teruggevraagd te worden voor albums met mindere goden als Chris Impelliteri en Dario Mollo, maar hij moest zijn boterham zeker de afgelopen decennia vooral verdienen als ‘beroemdheid van vroeger’, met name in Japan.

Jammer, want zijn stem lijkt weinig aan kracht en kwaliteit ingeboet te hebben. “The Mirror Lies” is de eerste nieuwe opname in jaren, met in de band drummer Mark Zonder (Fates Warning, Slavior). Voorlopig nog slechts een 2-track EP. Laten we hopen op meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *