Black Sabbath – Zero The Hero

Nee, een echt succes werd de periode van Ian Gillan in Black Sabbath niet. Iommi zelf weet dat later vooral aan de mix van het album, mede als gevolg van een foutje in de studio. Tel daarbij op een ronduit afzichtelijke hoes en het is duidelijk waarom het maar één album duurde. Toch is het een album dat ik nog steeds met plezier opzet. Er staan een stel prima songs op, zoals dit “Zero The Hero”.

Voor wie de Stonehenge-scene uit Spinal Tap kent waar de attributen veel te klein zijn omdat maten door elkaar gehaald waren: het was gebaseerd op ware gebeurtenissen van de Sabbath-toer met Gillan. Alleen waren de Stonehenge attributen bij Sabbath veel te groot, namelijk op ware grootte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *