Rammstein – Mein Teil

Dit is misschien wel mijn favoriete Rammsteintrack, mede dankzij de tekst. Het betreft niet alleen een beschrijving van een echte gebeurtenis, namelijk die rond De Kannibaal van Rotenburg, wat op zich al genoeg shock value is die prima past bij een band als Rammstein. Maar de onderkoelde humor in de tekst is werkelijk subliem. Goed, je moet met cynische humor uit de voeten kunnen. Wat mij betreft valt het in dezelfde categorie als Drs. P’s “De Commensaal” en “Dodenrit”. Kijk maar:

Ist doch so gut gewürzt
Und so schön flambiert
Und so liebevoll auf Porzellan serviert
Dazu ein guter Wein und zarter
Kerzenschein
Ja da lass ich mir Zeit
Etwas Kultur muss sein

De volledige tekst is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *