Basehead – Not Over You

Op zijn tijd kan ik hiphop wel waarderen. Vooral in combinatie met funk en/of rock, maar ook de laidback varianten vind ik vaak erg lekker. Arrested Development, De La Soul of Guru, bijvoorbeeld.

Een ander voorbeeld is Basehead, ook wel dc Basehead. Hun eerste twee albums Play With Toys en Not In Kansas Anymore stonden vol met ontspannen hiphop (ook wel slacker hiphop genoemd) met soms heerlijk tegendraadse meligheid. Michael Ivey, zanger, gitarist en spil van de groep, zei overigens zelf dat de muziek hiphopelementen bevatte, maar dat de harcore hiphopper er waarschijnlijk niet veel van moest hebben. Gelukkig was en ben ik geen hardcore hiphopper. Beide albums draai ik tot op de dag van vandaag met veel plezier. “Not Over You” komt van het debuut, Play With Toys.

Helaas ging de band vanaf 1994 de christelijke hoek in en werd het oude materiaal volledig uit het repertoire geschrapt. Juist dat is een doodzonde, als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *