Soms is alleen nostalgie niet genoeg om een optreden de moeite waard te maken.

Rainbow werd voor een paar optredens nieuw leven ingeblazen, met twee leden van Blackmore’s Night, toetsenist Jens Johansson (ex-Malmsteen) en zanger Ronnie Romero (Lords Of Black). Het leek een mooie coup van het Duitse Monsters Of Rock-festival. Maar zoals enige tijd geleden al met de Black Masquerade live-cd bleek was Blackmore steeds vaker tevreden met muzikanten die het niveau maar met moeite aankonden.

Uit deze opnamen blijkt dat Blackmore inmiddels de standaarden voor zijn eigen spel heeft verlaagd. Dit was blijkbaar écht aleen een lucratief tussendoortje, want hij lijkt er zelf weinig tijd in gestoken te hebben. Niets van de vanzelfsprekende vingervlugheid van weleer, dit is alleen nog een coverband. Doodzonde.

Voor de volhouder: bij Blabbermouth staat een heel rijtje video’s van het optreden.