Mijn favoriete bandje en mijn favoriete track van dat bandje. Maar dan anders.

Status Quo heeft welgeteld één wereldhit gehad, “Pictures Of Matchstick Man”, de allereerste single onder de naam Status Quo. Vandoor ook dat dat de ene track is die zo vaak gecoverd is, bijvoorbeeld door Ozzy Osbourne.

Ze hebben nog één keer geprobeerd in de Verenigde Staten door te breken, met het album Whatever You Want. Acht van de tien tracks werden in een geremixte versie uitgebracht onder de titel Now Hear This. Dat was nog voor de introductie van de cd. Dit jaar is er een dubbel-cd versie van Whatever You Want uitgekomen, mét de remixen van Now Hear This. Beetje meer bas, beetje meer drums, beetje echo op de zang en nul succes. Het was de laatste poging om daar door te breken.

Er is een hele reeks dubbel-cd’s van oude albums uitgekomen, maar wanneer je zoals ik al nogal veel van ze hebt, zal het meeste je bekend voorkomen. Het zijn vaak de bonustracks die al een keer of vijftien eerder gebruikt zijn. Behalve deze Now Hear This-mixen dus.