Blackfoot – Highway Song

Binnenkort verschijnt er weer eens een nieuw album van Blackfoot, Southern Native. Let wel, dit is Blackfoot zonder originele leden! Zelfs Rickey Medlocke, de man waarom een groot deel van de Blackfoot-geschiedenis draait, is alleen als producer actief.

Lang was Blackfoot een doorgangshuis van muzikanten rond Medlocke, maar sinds hij in 1996 weer bij Lynyrd Skynyrd aansloot heeft hij niet meer met de band gespeeld. Er was nog een incarnatie met enkele andere originele leden, maar het restant daarvan treedt inmiddels op onder de naam Warrior’s Pride. Medlocke zocht vier nieuwe muzikanten voor Blackfoot. Ondanks dat Southern Native best een aardig album is, lijkt het weinig meer op de southern rock uit de toptijd van Blackfoot. Uit die tijd van de oerbezetting komt dit “Highway Song”.

2 reacties

  1. Ik kan niet zeggen dat ik deze reïncarnatie mij kan bekoren. Ik ben begin jaren 90 afgehaakt.
    Wist je trouwens dat de Wyzard, de bassplayer van Mother’s Finest samen met zijn broertje Harold (ook kortstondig MF-lid) in 1987 lid waren van Blackfoot?

    1. Het is een beetje doorsnee classic rock geworden, hè? Aardig, maar niet meer dan dat.

      De Mother’s Finest-connectie kende ik inderdaad. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *