Blackfoot – Highway Song

Binnenkort verschijnt er weer eens een nieuw album van Blackfoot, Southern Native. Let wel, dit is Blackfoot zonder originele leden! Zelfs Rickey Medlocke, de man waarom een groot deel van de Blackfoot-geschiedenis draait, is alleen als producer actief.

Lang was Blackfoot een doorgangshuis van muzikanten rond Medlocke, maar sinds hij in 1996 weer bij Lynyrd Skynyrd aansloot heeft hij niet meer met de band gespeeld. Er was nog een incarnatie met enkele andere originele leden, maar het restant daarvan treedt inmiddels op onder de naam Warrior’s Pride. Medlocke zocht vier nieuwe muzikanten voor Blackfoot. Ondanks dat Southern Native best een aardig album is, lijkt het weinig meer op de southern rock uit de toptijd van Blackfoot. Uit die tijd van de oerbezetting komt dit “Highway Song”.

« »