Steven Tyler – Red, White & You

Het soloalbum is uit en heet We’re All Somebody From Somewhere. Het werd vooraf omschreven als countryalbum, maar dat is het helaas niet geworden. Het staat vol met een poppy soort Aerosmith met wat lapsteelgitaar of banjo eronder. Jammer, want een echte rootsplaat had volgens mij fantastisch kunnen zijn. Nu is het een erg Amerikaanse vorm van countrypop, waarvan er al veel te veel is.

2 reacties

  1. Eigenlijk is het jammer dat hij met zijn solo-album niet meer de blueskant is uitgegaan. Daar ligt meer zijn kracht. Vooral als je zijn bijdrage aan het optreden van de Mick Fleetwood Blues Band bekijkt. Aerosmith is niet voor niets een blues-geori├źnteerde hardrockband.

  2. Die blues kwam al aan bod op Honkin’ On Bobo, een van de beste Aerosmith-albums. Ik had gehoopt op iets als Bruce Springsteen’s rootsuitstapje, The Seeger Sessions. Of Seasick Steve-achtig, maar dan met met banjo’s, fiddles en wasborden. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *