Dynamite Blues Band - Kill Me With Your Love cover

Dynamite Blues Band – Kill Me With Your Love

Songs waar ‘lekker smerig’ geen paradox is

De Dynamite Blues Band is driekwart van de Noordwijkse band Big Blind, aangevuld met bassist Renzo van Leeuwen. In 2014 debuteerden ze met Shakedown & Boogie en Kill Me With Your Love is de opvolger.

De songs aan het begin zijn wel vergelijkbaar met die van Moreland & Arbuckle (die met de mondharmonica in de hoofdrol), terwijl ik op andere momenten associaties heb met de blues noir van de Urban Voodoo Machine. Ik vermaak me er kostelijk mee. Vlotte songs, met fijne solo’s op gitaar en mondharmonica, het soort muziek waarbij ‘lekker smerig’ geen paradox is.

Vanaf “Strong Love” zakt het wat mij betreft wat in. Er wordt in deze bluesshuffle prima gemusiceerd, maar mede door het wat suffe ritme komt ‘ie niet echt tot leven. De volgende nummers hebben een beetje een rockabilly-vibe waarbij iets meer laag in het geluid wel geholpen zou hebben. Op het hele album is trouwens goed te horen dat gitarist JJ van Duijn een voorliefde heeft voor dat genre.

De zang is prima, maar is tegelijkertijd weinig onderscheidend. Daar kan Wesley van Werkhoven natuurlijk niets aan doen en gelukkig maakt hij dat goed met spetterend mondharmonicaspel. Wel moet me van het hart dat de teksten nog wel eens wat moeizaam Engels bevatten.

Naar het einde komen er weer wat meer songs langs zoals die aan het begin. Wat mij betreft hinkt dit album daardoor iets teveel op twee gedachten. Vuige blues á la Moreland & Arbuckle en Urban Voodoo Machine versus toch een stuk bravere rockabilly en rhythm and blues. Dat kan op zich prima samengaan, maar het verschil is mij net wat te groot op dit album. Als er in de productie wat meer diepte in het laag had gezeten had dat waarschijnlijk ook al flink geholpen in de dynamiek van het album.

Songs schrijven kunnen ze, musiceren ook. Live is de Dynamite Blues Band dan ook ongetwijfeld dik genieten, maar op de plaat komt het er voor mijn gevoel niet helemaal uit.

Dynamite Blues Band – Kill Me With Your Love
(Eigen beheer)

Dynamite Blues Band website

Deze recensie en meer op Rockportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *