Foreigner – Blue Morning, Blue Day

Gisteren was het Blue Monday, de dag in het jaar waarop volgens een Britse psycholoog meer mensen zich neerslachtig voelen dan op elke andere dag van het jaar.

Prompt wordt daaraan natuurlijk een Depressiegala gekoppeld en mag minister Schippers zich betrokken tonen in praatprogramma’s, hoewel ze de GGZ afbreekt en een paar jaar geleden nog verkondigde dat mensen het ook prima in huiselijke kring konden oplossen. Neem het aan van een ervaringsdeskundige: een dag depressieve gevoelens hebben is iets volstrekt anders dan een depressie hebben.

Nooit depressies gehad? Het is u gegund. Maar doe hen mét depressies een plezier en realiseer u dat het uitblijven van depressies niet het resultaat is van een sterker karakter of godbetere het van meer doorzettingsvermogen, het is niet meer dan mazzel.

4 reacties

      1. Een heel herkenbaar stukje. Ik mag dan iemand met mazzel zijn. Helaas heb ik de afgelopen 2 jaar de droeve situaties van 2 mensen die aan mijn hart liggen mee moeten maken. :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *