Saga – Humble Stance

Er zijn van die bands die je uiteindelijk nooit ziet. Savatage bijvoorbeeld. Ik had ooit een kaartje voor een concert in Hardenberg, dat als gevolg van een polsblessure (bij Al Pitrelli, als ik het wel heb) de avond tevoren werd afgezegd. In november jl. heb ik concerten van SIMO en The Answer/The Dead Daisies moeten laten schieten, en tijdens een editie van ProgPower Europe met Haken lag ik ziek in bed.

Voor Saga heb ik nooit een kaartje gekocht, maar het is wel degelijk een band die ik graag ooit had willen zien. Helaas gaat het er niet meer van komen. Vandaag maakte de band bekend er na de tournee in 2017 mee te kappen. Zo komen nog één keer in Nederland, maar Bilthoven – Uden per openbaar vervoer is heen al hopeloos en terug onmogelijk. Ik zal het dus moeten doen met de liveversie van “Humble Stance” op het prima album Detours uit 1999.

Deze versie was nog wat eerder. Dat het een opname uit de jaren tachtig is hoef je er niet bij te vermelden. Michael Sadler komt zo uit Flashdance of Footloose gelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *