Blue Murder – Jelly Roll

Een gitarist waar we veel te weinig van horen is John Sykes, ex-Tygers Of Pan Tang, ex-Whitesnake, ex-Thin Lizzy. Vandaag draaide ik het debuutalbum van Blue Murder weer eens en tjonge, wat een dijk van een album is dat. Ook niet zo gek, want Sykes is op dat album in topvorm en werd ook nog eens vergezeld door Carmine Appice (Vanilla Fudge, King Kobra) op drums en Tony Franklin (The Firm) op fretloze bas.

Later dook Sykes op in wat The Winery Dogs zou worden. Helaas bleken Sykes en Mike Portnoy niet echt lekker samen te kunnen werken en nam Ritchie Kotzen Sykes’ plaats in. Zijn laatste studiowerk blijft derhalve Nuclear Cowboy uit 2000. Daarmee is hij nog trager dan Boston’s Tom Scholz…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *