De heren Micky Moody en Neil Murray hebben na hun periode in Whitesnake in bandnamen en titels nogal eens verwezen naar die band, vermoedelijk om enigszins comfortabel de hypotheek te kunnen betalen. Nog best begrijpelijk ook, want ze waren belangrijk voor Whitesnake op dat moment.

Een van de geslaagdere bands heeft net vandaag het tweede album uitgebracht. Snakecharmer debuteerde in 2013 met een verdienstelijke titelloze plaat. Dat was ook niet zo gek, want naast Neil Murray en Micky Moody zat de band vol ervaren krachten, zoals Harry James (Thunder, Magnum), Adam Wakeman (Headspace, Ozzy Osbourne) en Laurie Wisefield (Wishbone Ash).

Anno 2016 is Moody uit de line-up verdwenen, maar vervangen door de uitstekende Ierse bluesrocker Simon McBride. Het tweede album heet Second Skin en is buitengewoon prettig, kan ik u melden. Degelijke classic rock uit de categorie Thunder en Inglorious.