Bij Queen waren enkele bandleden wat beducht voor de reacties op Freddie Mercury’s “Death On Two Legs”, dat ehm… wat minder vleiend was over muziekbobo’s. The Darkness laat op “Solid Gold” horen in meer dan een opzicht navolgers van Queen te zijn:

“There’s a guy coming down from Sony / Artist and Repertoire
If he likes what he hears in those stupid ears / I can buy myself a faster car
Blowing smoke up our arses / Everything we do is ace
He wants to wine and dine us / He’s desperate to sign us
‘Cause we melted his fucking face”

Dat contract bij Sony behoort duidelijk niet tot de mogelijkheden. Muzikaal vind ik dit nummer een beetje dertien in een dozijn, hoewel het wel de typische The Darkness-swagger heeft. Dat is in elk geval genoeg om met plezier te blijven uitkijken naar de release van Pinewood Smile op 6 oktober.