Bands met maskers, ik blijf het ongemakkelijk vinden. Ik heb het ooit lang geleden live gezien, bij de Aardschokdag met Crimson Glory, en ik vond het vooral vervelend. Je ziet geen enkele emotie of gezichtsuitdrukking, terwijl niets een concert zo leuk maakt als zichtbaar spelplezier op het podium.

In het geval van Buckethead zal het wel een serieus soort plankenkoorts zijn, want van Brian Carroll, zoals hij in het echt heet, zijn zelfs amper foto’s bekend. Behalve innovatief is hij ook productief: naast allerlei bands en projecten – o.a. Guns N’Roses en projecten met Les Claypool en Bernie Worrell – heeft hij 31 “gewone” soloalbums op zijn naam staan en daarnaast de Pikeserie, op dit moment 272(!) albums groot. In 2015 bracht hij albums uit met Praxis en Thanatopsis en hield nog tijd over voor 118 soloalbums.