Per ongeluk


Mijn bijdrage aan de Battle over Liedjes Die Je Dankzij Spotify (Discover) Leerde Kennen op Ondergewaardeerde Liedjes:

De merkwaardigste manier waarop ik een bandje ontdekte was met M3. Ik was op zoek naar muziek van drie ex-Whitesnakeleden, bassist Neil Murray en gitaristen Bernie Marsden en Micky Moody. M3 dus. Maar er bleken meer hondjes Fikkie te heten, want wat ik op Spotify tegenkwam was een trio uit Boston. In een genre waarmee je direct de helft van de lezers/luisteraars in slaap hebt: instrumentale fusion.

Voor wie nog wakker is de rest van het verhaal. Het is een band uit Boston rond bassist en Chapmanstickspeler James Mobius. Hij doet veel – heel veel. Behalve muzikant is hij gitaarbouwer, tattoo artist, klusjesman (Holistic Handyman), kortom een creatieve duizendpoot. Voorzien van een site die in 1998 al verouderd was, dat wel. De andere bandleden zijn gitarist Bob Melpignano en drummer Greg Mag.

Met M3 bracht hij één album uit, voor het gemak ook M3 geheten. Nou ja, één album als M3 dan. Want alras bleek de naam te weinig onderscheidend en werd de band omgedoopt naar Mojoceratops. Het album M3 werd later onder die naam opnieuw uitgebracht. Ze hebben nog een paar andere, even lastig verkrijgbare, cd’s uitgebracht. Je kunt wel zeggen dat je een album niet méér in eigen beheer kunt uitbrengen dan Mojoceratops dat doet.

Mobius heeft overigens wel een gezonde dosis humor: op zijn website prijst hij Melpignano aan als ‘unsung guitar God, who one day will be as famous as me’. Mojoceratops mag dan zelfs niet in Boston en omstreken wereldberoemd zijn, ik ben nog altijd blij dat ik helemaal per ongeluk bij de verkeerde band uitkwam.

Inmiddels is M3 op Spotify niet meer terug te vinden, ook niet als Mojoceratops. De aanwezigheid op YouTube is beperkt tot zes videos als Mojoceratops. Een daarvan is van een nummer dat ook op M3 staat, Mr. Radio.

Lees vooral ook de andere bijdragen aan de Battle over Liedjes Die Je Dankzij Spotify (Discover) Leerde Kennen op Ondergewaardeerde Liedjes.