Mr. Big – Daddy, Brother, Lover, Little Boy (The Electric Drill Song) (1981)

Shredden 2.0

Mijn bijdrage aan de Papa-battle op Ondergewaardeerde Liedjes:

De term ‘vader’ wordt vaak ook overdrachtelijk gebruikt. Priesters, Vadertje Tijd, sugardaddy’s, noem het maar op. Mr. Big gooide er meteen maar vier overdrachtelijke termen tegenaan in hun track Daddy, Brother, Lover, Little Boy. Want ze waren gewoon een dame aan het versieren.

Tot zover niets nieuws. Het is een lekker vlotte rocker met een overbekend en eerlijk gezegd niet overdreven inventief uitgewerkt onderwerp. Maar de toevoeging maakte dat het tot op de dag van vandaag een bijzonder nummer is. Paul Gilbert, altijd in voor een geintje, speelt het nummer live altijd deels met een boor. Shredden 2.0 zeg maar. In de video is het vanaf 2:20 te zien.

Ja maar Eric, dat kan toch ook gewoon met een EBow? O vast wel, maar laten we wel zijn, dit is toch veel meer metal? Bovendien is Paul Gilbert iemand die zijn gitaarspel serieus neemt, maar zichzelf veel minder. Ook daar past een gimmick met een boor veel beter bij.

In deze livevideo is de vorige maand aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson overleden drummer Pat Torpey nog te zien.

Lees vooral ook de andere bijdragen aan de Papa-battle op Ondergewaardeerde Liedjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *