Primus – John The Fisherman

Dit was de eerste video die Primus maakte. Vol wilde idee├źn van Claypool c.s., maar het budget was natuurlijk bepaald niet het gebruikelijke “MTV-budget”. Geen probleem, Claypool charterde wat vrienden en met wat creatief rommelen met tweedehands videocamera’s kwam er zowaar nog een geslaagde video uit. Een van de vissers is niemand minder dan Metallica’s Kirk Hammett, een voormalig klasgenoot van Claypool. Dankzij Hammett deed hij ook auditie bij Metallica na het overlijden van Cliff Burton. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij er niet helemaal op gekleed was: “Ya know, I showed up with a bleach blonde mohawk and wearing baggy skater pants, and two different colored tennis shoes.”

Het verhaal staat ook in geuren en kleuren in de biografie Primus: Over The Electric Grapevine van Gregg Prato. Een heerlijk leesbaar boek. Geen gewichtige quasi-essays, maar de geschiedenis verteld door middel van (heel veel) interviews, door de auteur op de juiste wijze aaneengeknoopt. Met allerlei bekende en minder bekende mensen uit die tijd, onder andere van Metallica, Infectious Grooves en Fishbone. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *