Jeff Lynne’s ELO – Evil Woman

Doorgaans verkies ik livealbums boven verzamelaars. Er zijn echter bands waarbij het nooit goed op een livealbum lijkt te komen. De Red Hot Chili Peppers bijvoorbeeld, of Boston. Ook bij Electric Light Orchestra was een livealbum niet per definitie beter. Met het twee jaar geleden verschenen Wembley Or Bust veranderde dat. Logisch, want op het podium werd Lynne bijgestaan door niet minder dan twaalf (!) muzikanten. Onder hen trouwens Lee Pomeroy (van It Bites en Headspace) en Jo Webb, producer van het postume Rick Parfitt-album.

Ja, met zo’n enorme band is de spontaniteit ver te zoeken, maar de originelen wordt wel recht gedaan. En alle klappers staan op dit dubbelalbum, met als extraatje The Traveling Wilburys’ “Handle With Care”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *