Sade – Still In Love With You (2011)

Gebroken hart in één zinnetje

Over mijn bijdrage aan de Openingszinnenbattle op Ondergewaardeerde Liedjes:

“Still In Love With You” van Thin Lizzy is een van de klassieke rockballads. In de openingzin van Phil Lynott is het gelijk raak: “I think I’ll fall to pieces/ If I don’t find something else to do.” In één zin worden wanhoop en eenzaamheid getekend van de hoofdpersoon die hoort dat zijn geliefde hem verlaat. Een gebroken hart in één zinnetje.

Vooral de liveversie van het album Live And Dangerous is zeldzaam prachtig, met de gitaartandem Brian Robertson en Scott Gorham in topvorm. In latere jaren zijn er nogal wisselende berichten gekomen over de vraag hoe live het nu eigenlijk was. In die dagen was een livealbum lang niet zo live als gedacht werd. Journey’s Captured bijvoorbeeld, Judas Priests Unleashed In The East en de meeste livealbums met Dieter Dierks als producer. Dat neemt niet weg dat “Still In Love With You” een klassieke rockballad is geworden, ook al werd ‘ie commercieel overvleugeld door hun tweede grote rockballad “The Sun Goes Down”. Elke rocker kent en waardeert het nummer.

In 2011 verraste Sade bij haar verzamelaar The Ultimate Collection met een cover van “Still In Love With You”. Met akoestische gitaar, verjazzt op Sade’se wijze en toch volstrekt recht doend aan het origineel. De overeenkomsten in stemgeluid tussen Phil Lynott en Sade zullen daar zeker aan hebben bijgedragen. Met weer die hartverscheurende openingszin.

Bekijk en beluister vooral ook de andere bijdragen aan de Openingszinnenbattle op Ondergewaardeerde Liedjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *