10cc – Art For Art’s Sake

Sinds de documentaire bij Canvas van vorige week heb ik weer een klein 10cc-kickje. Gek genoeg heeft de klassieke line-up van Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme niet meer dan vier jaar bestaan. Deze video is dan ook van daarna, ook al komt de track wèl uit het tijdperk van de klassieke bezetting. “Art voor Art’s Sake” komt van het vierde album van dat viertal, How Dare You! uit 1976. De eerste twee albums zónder Godley & Creme, Deceptive Bends (met “The Things We Do For Love” en “Good Morning Judge”) en Bloody Tourists (met Dreadlock Holiday”), maar toen was ook bij Gouldman en Stewart de inspiratie voor 10cc op, ook al zouden er nog vijf albums volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *