Dilana Smith – Do You Now

Gisteren kocht ik voor drie euro een verzamelaar bij de plaatselijke kringloop, Rock Classics Top 100. Driekwart van wat er op te vinden is heb ik al – zelfs in de juiste versies-, maar het is een 6cd-verzamelaar dus er blijft nog wat over. Wat heet: het blijkt een meer dan uitstekende verzamelaar, zelfs zonder acts als AC/DC, Van Halen en Meat Loaf.

Eén van de acts kende ik écht niet: Dilana Smith. O verrassing, de dame is Zuidafrikaans en in Nederland opgegroeid, geboren als Dilana Jansen van Vuuren. Een rock classic kun je het ook niet noemen, gezien het feit dat de single zelfs in Nederland niet hoger kwam dan de 29e plek. Na het debuut in 2000, waarop dit “Do You Now” staat – op de verzamelaar vermeld als “Do You Know” vertrok ze naar de VS, waar ze in het laatste decennium drie albums uitbracht en in 2007 een single met Guns N’Roses’ slaggitarist Gilby Clarke.

Maar ach, samen met Focus en Sleeze Beez is het zowaar een van de drie vijf Nederlandse producties tussen de 100 op de 6 cd’s. Niks mis mee.

« »

© 2019 MetGitarenEnZo. Thema door Anders Norén.