Saxon – Wheels Of Steel

Ooit, lang geleden, toen ik net puber was, brak Saxon door. Ik had een Saxon-patch op mijn mouwloos spijkerjack en mijn exemplaar van The Eagle Has Landed draaide heel veel rondjes op mijn platenspeler. Onlangs hoorde ik de reissue van Wheels Of Steel – min of meer hun doorbraakalbum – en ontdekte ik dat dat album eigenlijk zeldzaam beroerd klinkt. Dat was me destijds nooit opgevallen. Gelukkig zijn er dan nog altijd de livealbums die Saxon in hun natuurlijke habitat laten horen.

Binnenkort komen ze in TivoliVredenburg – met in het voorprogramma Y & T -, en ik geloof dat het na veertig jaar hoog tijd wordt om ze eens live aan het werk te gaan zien.

Update: Ja, natúúrlijk hoorde daar een video bij. Bij deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *