The Godz – Under The Table

Het blijft jammer dat ik de eerste drie edities van het Arrow Rock Festival destijds heb moeten missen. Daar stonden een hoop bands die ik graag nog eens had willen zien spelen. The Godz, bijvoorbeeld.

The Godz was een band rond zanger en bassist Eric Moore. Opvallend detail: alle vier de bandleden zongen. In 1977 tekenden ze bij Casablanca, kregen ze de droomplek als voorprogramma van Kiss. Het debuutalbum The Godz verscheen een jaar later, leverde één hit op met “Gotta Keep A Running” (en een fijne cover van Golden Earring’s “Candy’s Going Bad”), maar teleurstellende verkoopcijfers. Na een nog teleurstellender verkopend vervolg was het over en sluiten voor The Godz. Zoals vaker bij bands uit die tijd waren er incidentele oplevingen. In de jaren tachtig werden twee albums uitgebracht en zelfs dit decennium was er weer nieuw werk. De band is nog steeds actief, al is dat met alleen nog Eric Moore uit de originele bezetting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *