Everything Music

Op mijn Twitteraccount ben ik hier al een paar keer lyrisch over geweest, dus het wordt tijd om er hier ook eens aandacht aan te besteden: Everything Music, het YouTubekanaal van Rick Beato.

Misschien is hij niet de bekendste naam in muziekland, maar hij heeft een behoorlijk indrukwekkende loopbaan op de achtergrond, als docent, songwriter, muzikant, engineer en producer. Tel daarbij op dat hij bizar veel instrumenten beheerst en je hebt iemand die niet alleen veel kan vertellen, maar er ook veel aan uit kan leggen. En dat is precies wat Beato doet.

Gesprekken met muzikanten – onder andere Steve Vai en John Petrucci – in Sounding Off, videos over muziektheorie, opnametechnieken of gewoon rants over de muziekindustrie en instrumentbouwers.

En met afstand het leukste onderdeel: What Makes This Song Great? In deze video’s neemt hij één track en pluist hij die helemaal uit, instrumentale partijen, zang, trucs die zijn gebruikt bij de opnamen om een bijzonder geluid te krijgen. Van dat laatste is Van Halen’s “Runnin’ With The Devil” een prachtig voorbeeld. De meeste video’s zijn van classic-rocktracks, maar er komen ook songs van The Police, Steely Dan, Peter Gabriel en David Bowie voorbij.  Bijna net zo leuk als het feit dat de video’s tjokvol leuke weetjes zitten is het feit dat Rick Beato simpelweg razend enthousiast is over de songs. Je zit naar een mede-muziekfreak te luisteren, maar dan eentje die er werkelijk belachelijk veel vanaf weet.

« »

© 2018 MetGitarenEnZo. Thema door Anders Norén.