George Harrison – Got My Mind Set On You

In 1987 was George Harrison ineens weer helemaal terug met het album Cloud Nine. Een coproductie met Electric Light Orchestra’s Jeff Lynne, die vervolgens zou leiden tot de Traveling Wilburys.

Ik kwam erop dankzij een filmpje met Lynne en Harrison op banjos, dat vandaag op Reddit te vinden was. Het plezier straalt ervan af en op de albums die Lynne vervolgens maakte met Harrison, Roy Orbison, Tom Petty en de Traveling Wilburys is dat een constante. En die zeldzaam warme klank van die producties, natuurlijk. De hand van Lynne is op dit “Got My Mind Set On You” al heel duidelijk te horen, terwijl het toch echt een cover was, de enige op Cloud Nine.

Door muziekkenners wordt Lynne nog wel eens makkelijk afgedaan als een Beatleskloon. Ik blijf erbij dat hij, hoewel inderdaad zeer beinvloed door de Beatles in compositorisch opzicht, vooral als producer een discografie heeft met opmerkelijk veel hoogtepunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *