Kiss – I Was Made For Loving You

Poe, wat had ik een hekel aan dit nummer toen het uitkwam. Je werd al doodgegooid met foute disco, gaat een rockband ineens ook die kant op. In de loop der jaren is mijn mening stevig veranderd en vind ik het een verrassend geslaagd nummer.

Het nummer stond op het album Dynasty. Maar van Kiss heb ik alleen livealbums, en tot een postje van Ronald een paar dagen geleden wist ik niet dat ook “Sure Knows Something” op dat album stond. Bovendien heb ik nooit geweten hoeveel toestanden er achter de schermen gaande waren.

Peter Criss is op vrijwel het hele album vervangen door Anton Fig, die ik vooral uit allerlei bands van Joe Bonamassa ken. Maar ook op de andere nummers was er een hoop loos. Op de Stonescover “2000 Man” waren Simmons en Stanley óók niet te horen en op “I Was Made For Loving You” werd de basgitaar bespeeld door Paul Stanley. Laat het nou net de baspartij zijn die ik steeds meer ben gaan waarderen…

https://youtu.be/9o–0G4kxFY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *