Lenny Kravitz & Heart – Led Zeppelin Tribute

Gisteren zag ik een gedeelte van een concert van Lenny Kravitz. Helaas met drumster Cindy Blackman. Ik heb overigens niets tegen vrouwen die drummen, anders dan minister Blok geloof ik niet zo in onoverkomelijke genetische verschillen.

Cindy Blackman is een ander verhaal. Ze schijnt technisch zeer begaafd te zijn, maar iedere keer dat ik de dame hoor drummen is ze bezig om de funk er volkomen uit te meppen. En dan toch bij Lenny Kravitz achter de drumkit – ik snap het ook niet. Aanrader (of beter gezegd afrader) is ook de Deep Purple-tributeplaat Black Night – Deep Purple Tribute According to New York, waarop ze laat horen de funk van Ian Paice in het geheel niet te beheersen.

Hier is Lenny Kravitz gelukkig te zien met, als ik het goed zie, drummer Kenny Aronoff (Chickenfoot, Supersonic Blues Machine). Het zorgt voor een fijne versie van Led Zeppelins “Whole Lotta Love”. Heart – toen de zussen nog met elkaar spraken – deed daar nog een schepje bovenop met “Stairway To Heaven”.

Het is overigens ter gelegenheid van de Kennedy Center Honors, zo’n typisch Amerikaanse awardshow. De eerste 7 minuten gebeurt er niets bijzonders, dus sla die meteen maar over…

Update: de oorspronkelijke video is foetsie. Vandaar hier nu twéé video’s van beide tracks. 

Een reactie

  1. Hart heeft mijns inziens de beste Stairway-cover op hun naam staan. Sublieme versie. Je ziet het wederzijdse respect tussen de jongens van LedZep en Heart. Iets wat niet verwonderlijk is gezien de diverse samenwerkingen uit het verleden. Dit is iets compleet anders dan een band wat een liedje nadoet uit commercieel oogpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *