Marc Ribot & Tom Waits – Bella Ciao

Marc Ribot heeft een discografie waar je u tegen zegt, qua stijlen en met en voor wie hij allemaal muziek opnam. Maar het bekendst is hij wel van zijn samenwerking met Tom Waits, die al in 1985 begon.

Geen wonder dus dat Waits ook een track inzong op het nieuwe album van Marc Ribot, Songs Of Resistance 1948-2018. Het thema van dat album, protestliederen, werd uiteraard getriggerd door het presidentschap van de Big Orange Baby, Donald Trump. Het zijn grotendeels bewerkingen van traditionals en covers. Dit “Bella Ciao” was oorspronkelijk een lied van Italiaanse antifascisten en hier in de video wordt het zonder enige terughoudendheid aan Trump gekoppeld. Enkele songs op het album zijn nieuwe composities, waarin wordt gerefereerd aan racistisch geweld van de afgelopen jaren in de VS. Naast Tom Waits werkten er nog vele anderen mee aan het album, onder wie Steve Earle en Meshell Ndegeocello.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *