Mark Knopfler – Good On You Son

Op 16 oktober verschijnt Down The Road Wherever, het nieuwe album van Mark Knopfler. De titel beschrijft wel wat ik na vele jaren toch ben gaan waarderen in de man: hij laat zich leiden door de muziek, of dat nu is wat pers en publiek van hem verwachten of niet.

Dit jaar werd de band opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame – en Knopfler was er niet. Wat mij begrijpelijk, want het is een ons-kent-ons industriefeestje waar de indrukwekkende lijst van bands die nooit werd opgenomen nogal veelzeggend is. Maar goed, Knopfler had moeilijk kunnen doen, hij had nare opmerkingen kunnen maken over ex-bandleden, de Rock And Roll Hall Of Fame of de muziekindustrie, maar nee: hij liet weten niet te komen. Punt. Ook wel eens verfrissend in een omgeving waar ruzies nogal eens worden opgeklopt omdat het zo lekker is voor de verkoop van een nieuw album, een tour of een boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *