Gisteren was op NPO2 bij Het Uur Van De Wolf de documentaire Adje te zien, over Adje Van den Berg. Een grappige tegenstelling was die tussen de rocker in Los Angeles met het shirt ver open (want hé, je bent 24 uur per dag rockheld) en de Tukker die er voor koos de gitaar de gitaar te laten en te gaan schilderen, omdat hij dicht bij zijn dochter wilde zijn.

Naast de ontboezeming van Steve Vai dat hij in zijn tijd bij Whitesnake door zijn bewijsdrang destijds waarschijnlijk niet zo heel prettig was om mee te toeren, was het belangrijkste nieuws wat mij betreft dat Van den Berg voor de 30th Anniversary Edition van Slip Of The Tongue alsnog de gitaarpartijen gaat inspelen. Destijds schreef hij het materiaal met David Coverdale, maar kon hij het niet inspelen door wat achteraf een nekhernia bleek. Steve Vai werd aangezocht om het album in te spelen en dat was zeker toen een gitarist die alles volplempte met nog meer nootjes. Ik ben benieuwd naar het verschil.