Andy Timmons is een gitarist die in Europa weinig bekendheid geniet. Hij begon ooit bij de glamband Danger Danger, was musical director bij Olivia Newton-John, speelde in de band van Simon Phillips (ex-Toto, ex-The Who) en speelde verder met grote namen als Steve Vai, Joe Satriani, Paul Gilbert, Steve Morse en Ace Frehley.

Hij is vooral bekend als fusion- en bluesgitarist en zijn gitaarwerk in deze versie van “Still Got The Blues” mag er zijn. Het toetsenwerk van de mij verder onbekende Marius Leicht ook, trouwens.

De andere gitarist in deze video is de Duitser Marcus Miller, die blijkens deze Pink Floyd-medley als gitarist ook heel wat in huis heeft. Millers site roept dat op 22 februari zijn debuut-soloalbum uitkomt. Nader onderzoek leert dat dat 22 februari 2013 was… Wat bij deze versie opvalt is dat de zang van Gary Moore toch wel een groot deel uitmaakte van de kracht van de song. Miller komt daar bij lange niet aan.

Onlangs verscheen er een tributealbum Moore Blues for Gary – A Tribute To Gary Moore, waarop menige versie helaas ook niet in de schaduw kon staan van het origineel. Er waren een paar uitzonderingen, waaronder “Still Got The Blues”, met John Sykes op gitaar en Danny Bowes (Thunder) op zang.