Als puber leerde ik Jack Bruce kennen via een optreden bij Rockpalast met Jack Bruce & Friends, een band met gitarist Clem Clempson, drummer Billy Cobham en toetsenist David Sancious. Pas later ontdekte ik zijn werk met Cream en sindsdien zijn daar ook albums met bijvoorbeeld Gary Moore en Living Colour’s Vernon Reid bijgekomen.

Bruce zat ongeveer op het dieptepunt in zijn leven toen hij deze band begon en daarmee de fantastische plaat I’ve Always Wanted To Do This maakte. Commercieel was het echter een flop en tot op de dag van vandaag vind ik dat onbegrijpelijk. Het zijn een aantal van zijn beste songs en de band was ook fenomenaal.

Het toeval wil dat de opnamen van het Rockpalastconcert van Jack Bruce & Friends sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar zijn. Voorlopig alleen digitaal, dat wel.