Het hobbybandje van Alice Cooper, Aerosmith’s Joe Perry en Johnny Depp heeft een nieuwe track uitgebracht, een cover van David Bowie’s “Heroes”. Volgende week vrijdag verschijnt het tweede album van de band, Rise, waarop ook dit nummer. Een Rockportaalcollega zal aldaar een recensie verzorgen.

Leuk verhaal over de oorspronkelijke versie van “Heroes” trouwens: King Crimson’s Robert Fripp speelde de opvallende gitaarpartij met lang aangehouden noten. Dat kostte hem flink wat tijd en overdubs om het goed te krijgen. Toen Bowie voor het eerst Adrian Belew als gitarist in zijn band vroeg, speelde die de gitaarpartij op de eerste repetitie in één keer vlekkeloos, tot hilariteit van Bowie en Brian Eno. Weer een paar jaar later trad Belew voor het eerst toe tot King Crimson. In 2017 verscheen ook King Crimson’s liveversie van “Heroes”.