Toto – Rosanna

Een paar maanden geleden bracht Toto het in Amsterdam opgenomen livealbum 40 Tours Around The Sun uit.

Het beste livealbum blijft voor mij Falling In Between Live, ook al was dat vooral Steve Lukather plus band (Bobby Kimball, Simon Phillips, Greg Phillinganes, Lee Sklar, Tony Spinner). Het was een band die zich meer concentreerde op het stevige werk. Het materiaal met Joseph Williams heeft me nooit zo kunnen bekoren.

Toch is 40 Tours Around The Sun, met meer Toto-leden dan alleen Steve Lukather, ook erg de moeite waard. Vooral omdat ze ook obscuurder tracks in de setlist opgenomen hebben. En Michael Jackson’s “Human Nature” – destijds op diens Thriller-album zo’n beetje door heel Toto ingespeeld. Maar “Rosanna” ontbreekt natuurlijk nooit op de setlist.

« »

© 2019 MetGitarenEnZo. Thema door Anders Norén.