Eerder deze week had ik het al over Manic Eden, de band van Adje van den Berg na Whitesnake. Coverdale stopte even met Whitesnake en Van den Berg ging verder met bassist Rudy Sarzo en drummer Tommy Aldridge, die ook uit Whitesnake kwamen.

Zanger was aanvankelijk James Christian (House Of Lords), maar dat duurde niet lang. Die was druk bezig credits in te pikken als je Van den Berg mag geloven. Als Van den Berg iets had zitten pielen in de studio kwam de volgende dag Christian aanzetten met wat volgens hem een nieuwe, eigen song was – maar waar steevast dat loopje van de vorige dag inzat…

De stint van Christian duurde dan ook niet lang en zijn opvolger was Ron Young. De band was echter sowieso geen lang leven beschoren. Whitesnake ging weer op tournee en die lokroep kon Van den Berg niet weerstaan.