Public Image Limited – Home

Het vijfde album van Public Image Limited werd door Lydon omschreven als “bijna een soloalbum”. Dat is ook wel logisch, want producer Bill Laswell zocht er voor de begeleiding allerlei muzikanten bij die een paar dagen partijen inspeelden – vaak zonder de anderen te zien -, om vervolgens weer met hun eigen bands en projecten aan de slag te gaan.

Dat leverde wel bijdragen op van bijvoorbeeld Steve Vai (ook op dit “Home”), Cream-drummer Ginger Baker en filmcomponist Ryuichi Sakamoto. Bijna was Lydon op pad gegaan met een band met Laswell, Vai en Baker, maar conflicterende agenda’s verhinderden dat uiteindelijk. Vai was op dat moment bijvoorbeeld actief met Alcatrazz én de David Lee Roth Band.

De titel van het album? Album. Of, afhankelijk van het medium, Cassette. Of mijn cd-versie, Compact Disc. Hoe dan ook een fijne plaat die ik elk jaar nog wel een paar keer draai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *