Ooit zat Adrian Belew een paar jaar in (de uitgebreide tourband van) Talking Heads. Daar kwam een einde aan toen bassiste Tina Weymouth en drummer Chris Frantz achter David Byrne’s rug om Belew vroegen de rol als voorman over te nemen zodra ze Byrne uit de band geknikkerd hadden. Belew was zo beschaafd om dat aanbod af te slaan.

Vervolgens werkte hij met Weymouth en Frantz wel aan het album van de Tom Tom Club. Daar lieten Weymouth en Frantz nogmaals zien uit welk hout ze gesneden waren, want toen Belew vroeg om credits voor de songs waaraan hij had meegeschreven bleef het oorverdovend stil…

Gelukkig trad Belew toen toe tot King Crimson en kwam het allemaal toch nog goed. Daarnaast begon hij een solocarrière, waar zeker in het begin goed te horen was hoeveel invloed David Byrne op hem heeft gehad.

“Big Electric Cat” was de eerste track op zijn solodebuut Lone Rhino.