Journey – Stay Awhile

Soms spelen er hele rare dingen in een band. Neal Schon was een paar jaar geleden behoorlijk ontstemd toen een paar leden van zijn band gezellig met Donald Trump op de foto gingen in het Witte Huis. Niet zo verrassend overigens: mevrouw Cain is de spiritual adviser van de Big Orange Baby…

Afgelopen maand was het weer bonje, en goed ook. Bassist Ross Valory (speelde op op één na alle Journey-albums) en drummer Steve Smith werden ontslagen. Wat bleek? Ze hadden geprobeerd de macht te grijpen in de zakelijke tak van Journey, in de verwachting daarmee ook de rechten op de naam in handen te krijgen. Die bleken in een andere overeenkomst heel helder aan Neal Schon en Jonathan Cain toe te behoren. Valory en Smith – ook in deze video te zien – werden de band uitgeknikkerd en werd te verstaan gegeven dat ze niet moesten proberen onder de naam Journey verder te gaan.

In mei gaat de band op tournee, dus er moeten snel vervangers komen. Stay tuned!

« »