Steve Vai houdt wel van een beetje show. De laatste decennia paart hij dat aan een gezonde dosis zelfspot, dus ik kan het prima hebben. Zeker als hij niet vergeet lekkere tracks te spelen. Zoals fan favorite “Bad Horsie”, afkomstig van Alien Love Secrets. Wat ik tot vandaag niet wist: dat album geldt als een EP. Tussen Sex & Religion met Devin Townsend en de beoogde opvolger Fire Garden zat teveel tijd volgens Vai, dus kwam Alien Love Secrets er tussendoor. Met 33 minuten is dat een EP die trouwens langer is dan menig ‘full length’-album. Alleen Van Halen heeft al vier albums die korter zijn: Van Halen II, Fair Warning, Diver Down en 1984

Tegenwoordig heeft Vai een stuk minder moeite met lange periodes tussen albums. The Story Of Light dateert alweer uit 2012. Wel nog steeds een geweldig album, trouwens.