Ian Gillan – Gethsemane (I Only Want To Say)

De video is verre van spannend, maar hij is wel bijzonder.

Iedereen kent Jesus Christ Superstar vooral van de film uit 1973 met Ted Neeley in de hoofdrol. Wat niet iedereen weet was dat het drie jaar eerder allemaal begon met een conceptalbum en dat het Ian Gillan was die de hoofdrol vertolkte.

Toen ik het album in de platenzaak tegenkwam en bij de kassa stond om af te rekenen, zag ik in de bak achter mij een nieuw Queensr├┐che-album staan, Take Cover. Uiteraard nam ik dat ook meteen mee. Pas buiten zag ik dat de tweede track op dat coversalbum “Heaven On Their Minds” was. Inderdaad, van Jesus Christ Superstar

Een reactie

  1. Ik heb de LP-versie met Ian Gillan, waarvan het meest opvallende was de wijze van uitklappen de hoes. Het is een hele tijd moeilijk geweest om de juiste cd-versie te vinden omdat in veel gevallen de uitvoerende artiesten er niet op staan. Ik vind dat de uitstekende vertolking van Maria door Yvonne Elliman niet onvermeld mag blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *