Gentle Giant hield in 1980 op te bestaan, maar heeft ondanks beperkt commercieel succes tot op de dag van vandaag een grote invloed in de prog, zowel op Engelse neo-progressieven als Amerikanen als Spock’s Beard en Neal Morse.

Vandaag verscheen er zowaar een nieuwe video. Mazzeltje als gevolg van corona, zeg maar. Geen nieuwe track overigens, want “Proclamation” stond op The Power And The Glory uit 1974. In de video zijn ook nog verschillende gasten te zien, waaronder Jakko Jakszyk van King Crimson en Dan Reed.

Leuk detail: Derek Shulman is een van de drie broers die aan de wieg van de band stonden en hij was van begin tot einde bandlid. Daarna werd hij A&R-manager en platenbaas en tekende hij bijvoorbeeld Bon Jovi, Dan Reed Network, Cinderella, Kingdom Come en Dream Theater. Hij is rijk vertegenwoordigd in mijn collectie…