Onlangs las ik een interview met bassist Roger Glover over de auditie van Steve Morse. Morse vroeg wat hij van hem verwachtte en hij kreeg als antwoord “I want you to be yourself. You can’t be in the band unless you’re yourself, 100%.”

Dat was een verstandige zet, want elke Blackmorekloon zou het verliezen van het origineel. Maar daarnaast is Steve Morse sowieso zeer herkenbaar. Zonder hem – en in iets mindere mate Don Airey – zou er bovendien niet zoveel van Deep Purple over zijn, want Glover was nooit een heel opvallende bassist, Gillans stem is nog maar tot een paar kunstjes in staat en zelfs Ian Paice is tegenwoordig drumpatronen en drumsounds aan het recyclen. En hoewel “Nothing At All” helemaal geen verkeerde track is, hoor je het recyclen hier erg duidelijk. Maar goed, ik ben allang blij dat ze hun discografie niet afsloten met het lamlendige album InFinite.