De geruchten waren er al een tijdje, maar het was toch schrikken gisteravond. Ook al leek de kans op nieuw materiaal niet heel groot, in mijn achterhoofd bleef ik er toch op hopen, zeker omdat A Different Kind Of Truth beter bleek te zijn dan ik had verwacht. Het heeft niet zo mogen zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat de geschiedenis Eddie Van Halen als een van de meest invloedrijke gitaristen ooit zal blijven zien, samen met Robert Johnson, Jimi Hendrix, Eric Clapton en Kurt Cobain. Het is weinigen gegeven de geschiedenis van de gitaarmuziek in één klap in een nieuw tijdperk te brengen zoals Eddie van Halen met Van Halen I. Een paar jaar geleden heb ik hier al eens een video geplaatst waarin Eddie Van Halen zelf vertelt over de totstandkoming van zijn sound. Bijna een uur, maar erg de moeite waard.

Een van zijn opvallende projecten buiten Van Halen was de Star Fleet EP met Brian May & Friends.