Syncatto – Spicy

Vandaag kwam ik op Reddit een video tegen van Charlie Robbins. Daar vrolijk aangeduid als ‘technical wankery’ (in het Nederland waarschijnlijk het best te vertalen als gitaarmasturbatie), maar voor mij is die term toch vooral voor bands als DragonForce, waarbij snelheid eigenlijk het enige criterium lijkt.

Terwijl ik de video zat te beluisteren, kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat ik deze Charlie Robbins al kende. En dat klopte, want zijn eenmansproject heet Syncatto, en daar plaatste ik een tijdje geleden al eens een video van. Net zoals die vorige track komt “Spicy” van zijn EP Coloratura, te vinden op zijn Bandcamppagina. Het lijkt er op dat met de aandacht onder eigen naam de projectnaam langzamerhand wordt uitgefaseerd. Kwestie van beide namen in de gaten houden, want een album is onderweg volgens Robbins zelf.

« »