Sinds het geweldige album Praise & Blame hoort Tom Jones bij mijn favorieten. Ik had en heb niets met het ‘Vegas’-materiaal, maar gelukkig heeft hij zijn geweldige stem ook anders ingezet. Op de fijne cover van Prince’s “Kiss” met Art Of Noise, op het vermakelijke samenwerkingenalbum Reload, maar vooral bij zijn duik in de blues en roots met producer – en gitarist van dienst – Ethan Johns (Crowded House, Kings Of Leon, White Denim) sinds Praise & Blame.

“Talking Reality Television Blues” is oorspronkelijk van singer-songwriter Todd Snider. Een rootstrack die hier een opvallende proggy en bluesy bewerking heeft gekregen en waarin Jones niet eens zingt. Hij durft op zijn oude dag meer artistieke risico’s te nemen dan veel van zijn jongere collega’s. Deze track staat op een nieuw album dat op 23 april gaat verschijnen, Surrounded By Time. En ja, dat ga ik zeker aanschaffen. Een recensie zit er dan ook wel in.