Robin McAuley (McAuley Schenker Group, Survivor) komt met een nieuw soloalbum, Standing On The Edge. Zijn tweede soloalbum na Business As Usual uit 1999.

In hoeverre het nou echt het plan van McAuley was kun je je afvragen. Frontiers heeft er een handje van iets in elkaar te draaien met Frontiers-baas Serafino Perugino als executive producer en Alessandro Del Vecchio als songwriter/producer en daar wat grote namen bij te zoeken zodat het ook verkoopt. Zo omschreef Doug Aldrich Revolution Saints – dat toch echt drie albums lang aan hem, bassist Jack Blades en drummer Deen Castronovo was opgehangen – als “sort of a session project”.

McAuley lijkt zelfs op de Frontiers-site al een voorbehoud te maken: “Perhaps this record is not everything I ever wanted to say or record in a solo effort, but it’s how I felt at the time.” Dat klinkt niet alsof hij er helemaal blij mee is.

Standing On The Edge verschijnt op 7 mei.